TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/04/2021  Ruralcat

El proper 14 d’abril es celebrarà la jornada ‘Cafè amb la recerca’ dedicada a l’alimentació de precisió

En aquesta jornada s’abordarà com les ciències òmiques estan revolucionant el món agroalimentari juntament amb la indústria 4.0, tot creant valor en productes saludables per a consumidors informats, digitals i conscients de la relació entre nutrició i salut.

programa Cafè amb la Recerca “Alimentació de precisió”

En aquesta jornada s’abordarà com les ciències òmiques estan revolucionant el món agroalimentari

El proper 14 d’abril a les 12.30h tindrà lloc la jornada en línia en el marc del programa Cafè amb la Recerca Alimentació de precisió sobre l’aplicació de les ciències òmiques en empreses agroalimentàries.

Aquest Cafè està impulsat per la FCRI Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) amb el suport del Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat), i compta amb la col·laboració del COS i de Grup Carinsa. En aquesta jornada s’abordarà com les ciències òmiques estan revolucionant el món agroalimentari juntament amb la indústria 4.0, tot creant valor en productes saludables per a consumidors informats, digitals i conscients de la relació entre nutrició i salut.

Cada cop més, la col·laboració de la recerca i la indústria alimentària esdevindrà fonamental per desenvolupar nous ingredients i aliments d’acord a les preferències i el benestar dels consumidors. Les ciències òmiques permeten dissenyar una nutrició a mida de les necessitats dietètiques i metabòliques de segments o grups de població, i permeten alhora caracteritzar ingredients i extractes, prevenir el frau, vetllar per la seguretat alimentària i moltes altres aplicacions.

El Centre de Ciències Òmiques (COS) és una Infraestructura Científica i Tècnica Singular gestionada per Eurecat que disposa d’eines i tecnologies punteres en els camps de la metabolòmica, la proteòmica, la transcriptòmica i la genòmica. En el marc de projectes com la Red Tecnomifood, Metrofood o Preventomics, Eurecat duu a terme activitats d’R+D+I amb empreses i centres de coneixement en els diferents àmbits de la nutrició i salut, des del suport en el disseny de productes saludables i funcionals fins a l’anàlisi i integració de les dades obtingudes per validar-ne científicament els efectes sobre la salut de manera robusta.

Aquest webinar forma part dels “Cafès amb la Recerca” de l'FCRI, un conjunt de trobades entre empreses i acadèmia. Els Cafès tenen per objectiu connectar el sistema de recerca català amb el teixit empresarial, fomentar la recerca col·laborativa com a motor d’innovació, i apropar els agents públics i els privats dins la Societat del Coneixement.

Font: DARP