IGP | 16/04/2015  AlimenCat/DAAM

21 flequers competeixen pel Millor Pa de Pagès

21 flequers i flequeres integrats a la IGP Pa de Pagès Català prendran part a la semifinal del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2015 que tindrà lloc el pròxim 5 de maig a l'Escola de Fleca Andreu Llargués de Sabadell.

El guanyador de l'edició 2014 va ser el flequer de Gavà Ernest Righett

El guanyador de l'edició 2014 va ser el flequer de Gavà Ernest Righett

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català i és l’única competició que es celebra a Catalunya i Espanya en la qual participen flequers i flequeres artesans. D’entre els semifinalistes sortiran els cinc finalistes que optaran al premi.

La final del Concurs d’enguany es celebrarà el 9 de maig a la ciutat de Cervera. Serà un acte obert al públic on es podrà assistir en directe a la deliberació del Jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila.

Els semifinalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2015 són 19 flequers i dues flequeres. 9 dels semifinalistes són de la província de Barcelona, altres 9 són de Lleida, 2 de Tarragona i un de Girona. Per edats, un dels semifinalistes té menys de 30 anys, quatre tenen entre 30-40 anys, 8 entre 41-50 anys i 8 són majors de 50 anys.

Els concursants hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El Jurat valorarà el compliment estricte del Plec de Condicions a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació. El guanyador del Concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa.

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català amb l’objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida.

A l’edició de 2014 el guanyador va ser el flequer Ernest Righetti, de Ca la Churra (Gavà).

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català està format per 400 fleques.

 

Informació relacionada