FORMACIÓ | 20/04/2015  DAAM/RuralCat

L'oli, protagonista gastronòmic a l'EA de Mas Bové

Olives fetes de mousse d'oli, gominoles, piruletes, aire d'oli... i altres creacions culinàries van protagonitzar la tercera sessió del curs "L'oli d'oliva, el vi i el seu entorn. Oleoturisme, enoturisme, gastronomia i salut", a l'Escola Agrària de Mas Bové.

Olives fetes de mousse d'oli. Font: DAAM

Olives fetes de mousse d'oli. Font: DAAM

Dins del marc del projecte europeu CoMeDPro, l’Escola Agrària de Mas Bové ha organitzat el curs: L’oli d’oliva, el vi i el seu entorn. Oleoturisme, enoturisme, gastronomia i salut, amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats de potenciació del territori a través d’aquests dos productes agroalimentaris.

La tercera sessió del curs, a càrrec del xef Jeroni Castell (una estrella Michelin), va ser tot un desplegament d’experiències gastronòmiques per als alumnes. L’oli, producte estrella de la dieta mediterrània i un dels elements essencials del nostre patrimoni culinari, es va convertir en el protagonista de la tarda.

La imaginació, il·lusió, saviesa, innovació i investigació d’aquest cuiner d’Ulldecona, terra d’oliveres mil·lenàries, van fer possible conèixer les innombrables possibilitats que té aquest producte.

En aquesta sessió, en Jeroni Castell va preparar algunes de les seves creacions, aplicant la tècnica de la texturització i utilitzant alguns aparells de cuina, com per exemple la planxa freda de nitrogen líquid. L’oli va ser el principal ingredient i els alumnes en van fer un exquisit tast: olives fetes de mousse d’oli, gominoles, piruletes, aire d’oli, trufes dolces de xocolata blanca, carpaccio, espaguetis, gotes, canalons, etc.

Projectes i activitats formatives com aquests potencien la divulgació de l’oli d’oliva extra verge, tan lligat a l’ésser humà i al seu desenvolupament cultural, i contribueixen també a conèixer i valorar tot el patrimoni que l’envolta.

Per a més informació, es poden veure els vídeos i fotografies d’aquesta sessió, clicant en aquests enllaços de Youtube i Facebook.