AJUTS | 23/04/2015  RuralCat/CE

La CE aprova nous programes de promoció de productes agrícoles per 130 milions d'euros

La Comissió Europea ha aprovat 41 nous programes de promoció de productes agrícoles a la UE i a mercats de països tercers, per un valor de 130 milions d'euros i durant un període de 3 anys. Uns 30 milions corresponen a una partida extra destinada a pal·liar els efectes de la prohibició russa sobre les importacions de l'agost passat.

bandera europea

Els programes seleccionats, de 18 diferents estats membres, abasten una varietat de categories de productes, com ara fruites i verdures fresques, productes lactis, productes de qualitat (DOP, IGP i ETG), ecològics, oli d'oliva, carn, així com la combinació de les diferents categories de productes.

Els programes estan destinats a 17 Estats membres de la UE i a 24 països extracomunitaris. Fet que marca un canvi significatiu respecte a anteriors programacions, on gairebé dues terceres parts s’adreçaven al mercat interior.

Les regions i països extracomunitaris triats són: Orient Mitjà, Amèrica del Nord, el sud-est d'Àsia, la Xina, el Japó, Corea del Sud, Àfrica, Rússia, Bielorússia, Kazakshtan, Austràlia i Noruega. D'altra banda, 5 dels programes aprovats són els anomenats multi-programes, que duran a terme campanyes de promoció conjuntes per part d’organitzacions de diferents estats membres.

La CE ha fet pública la llista completa dels programes i pressupostos aprovada en aquest enllaç.

 

Activitats finançades

 

Les accions finançades poden consistir en relacions públiques, i campanyes de promoció i publicitat que destaquin els avantatges dels productes de la UE en termes de qualitat, seguretat i higiene alimentària, nutrició, etiquetatge, benestar dels animals o de mètodes de producció respectuosos amb el medi ambient.

Aquestes mesures també poden cobrir la participació en esdeveniments i fires, campanyes d'informació sobre productes de qualitat (DO vins, DOP, IGP i ETG) i d'agricultura ecològica.

La UE finançarà fins al 50%-60% del cost d'aquests programes mesures, la resta anirà a càrrec de les organitzacions que les han proposat i/o els Estats.