Sílvia Álvarez, de Pa i Pastisseria Marqués, es proclama Millor Pa de Pagès Català 2015
Sílvia Álvarez Marqués, de Pa i Pastisseria Marqués d'Alfarràs (Lleida), s'ha proclamat guanyadora del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2015. El Concurs ha estat convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català.
Sílvia Álvarez es va emportar el guardó al Millor Pa de Pagès Català de l'any 2015
Pa i Pastisseria Marqués, la fleca guanyadora del Concurs, és una empresa familiar molt coneguda a Lleida que va ser fundada el 1999 a Alfarràs pels pares de la guanyadora, Ricardo i Pilar. Des de la seva fundació, l’empresa ha passat de tenir una empleada a 22 persones a l’actualitat. La guanyadora del Concurs va declarar que a “Pa i Pastisseria Marqués treballem cada dia per oferir als nostres clients productes de qualitat i innovadors. Ens impliquem molt en les necessitats dels nostres clients i els assessorem sobre les especialitats que poden ser millors per a les seves necessitats nutricionals”.
Sílvia Álvarez es va emportar la placa que acredita que el seu pa és el Millor Pa de Pagès Català de l’Any 2015 i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. La fornera, de 30 anys, va rebre el premi envoltada pels seus pares, la seva família i més d’una trentena de seguidors que li van donar suport durant tota la celebració del Concurs.
Els finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2015, a part de la guanyadora, van ser Josep Baldomà (Balaguer), Pau Borràs (Algerri), Manel Pérez (Argentona) i Xavier Pàmies (Reus). Tots cinc es van classificar per la final celebrada a Cervera després de passar una semifinal en la que van prendre part 21 flequers i flequeres de totes les províncies catalanes.
El jurat del Concurs, presidit pel director de general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, va estar format per la cantant Lucrecia Pérez (Lucrecia); Mariví Chacón (directora del programa Cafeïna de Lleida TV); el president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera; l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, i el tècnic en panificació Josep Pascual.
La final del Concurs es va fer al Paranimf de la Universitat de Cervera, en un acte que va aplegar a més de 200 convitats, entre ells representants de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, del Consell Comarcal de La Segarra i diversos ajuntaments catalans (Algerri, Alfarràs, Cervera i Reus).
Les empreses Bongard, Farines Roca, Harinas Villamayor, Harinas La Meta i és Farina Girona van ser les patrocinadores oficials del Concurs. I es va comptar amb la col·laboració de la DO Penedès, la IGP Llonganissa de Vic i la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya.