FORMACIÓ | 12/05/2015  DAAM/RuralCat

Taula rodona sobre els arguments a favor d'una alimentació ecològica

L'Escola Agrària de Manresa va organitzar una taula rodona sobre alimentació ecològica com a un dels actes de commemoració del 10è aniversari de la Biblioteca del campus universitari de Manresa, on l'Escola i l'espai de recursos agroecològics L'Era tenen dipositat el seu fons bibliogràfic, amb gairebé 3.000 llibres i 11 revistes vives.

Imatge de la taula rodona sobre alimentació ecològica. Font: DAAM

Imatge de la taula rodona sobre alimentació ecològica. Font: DAAM

El 30 d’abril la Biblioteca del campus universitari de Manresa (BCUM) va acollir una taula rodona amb moltes raons per alimentar-se amb productes ecològics.

Primer va intervenir Esteve Gimferrer, de Menjar Sa Esteve, que va exposar les seves raons des del vessant de productor. Va posar l’èmfasi en la importància de l’alimentació, alhora que animava a consumir més productes ecològics locals.

Després, la nutricionista Monte L. Tolosana va explicar els beneficis que l’alimentació ecològica suposa per a la salut. Tolosana és l’autora del llibre Viatge nutritiu, un recull de receptes i menús estacionals amb criteris naturistes, ecològics i solidaris.

Finalment, Nuri Morral, de l’empresa Ecoment, l’Espai d’Ecologia de Vida, va transmetre la seva experiència com a cuinera solar d’aliments ecològics.

Va moderar l’acte la Yolanda Delgado, activista agroecològica.