AJUTS | 19/05/2021  Ruralcat

Oberta la convocatòria del Programa NEOTEC 2021 d’ajuts per a nous projectes empresarials d'empreses innovadores

El pressupost total de la convocatòria és de 36,5 milions d’euros i la data límit per a participar és el 8 de juliol de 2021.

El pressupost total de la convocatòria és de 36,5 milions d’euros

El CDTI ha obert la convocatòria d’ajuts del programa Neotec que finançaran la posada en marxa de nous projectes empresarials que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora. Així mateix, es prima la incorporació de persones amb grau de doctor a l'empresa per reforçar les seves capacitats d'absorció i generació de coneixement.  Els ajuts es poden destinar a projectes empresarials en qualsevol àmbit tecnològic i/o sectorial.

Podran adquirir la condició de beneficiàries les petites empreses innovadores, constituïdes com a màxim en els tres anys anteriors a la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds, amb un capital social mínim o capital social més prima d'emissió o assumpció de 20.000 euros, desemborsat íntegrament, i inscrit totalment en el registre corresponent abans de la presentació de la sol·licitud. Així mateix, han de tenir els comptes anuals corresponents als dos últims exercicis, si escau, dipositats en el Registre Mercantil o registre oficial corresponent. 

Les subvencions concedides en aquesta convocatòria es finançaran amb càrrec als fons NextGenerationEU del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

Els ajuts podran finançar fins al 70% del pla d'empresa presentat, d'un o dos anys de durada (només 2022 o 2022 i 2023), amb un pressupost mínim de 150.000 euros i un límit de 250.000 euros per beneficiari. Els projectes que contractin doctors en els termes previstos per la convocatòria rebran fins al 85% de finançament del seu pla d'empresa, amb un límit de 325.000 euros. 

El pressupost total de la convocatòria és de 36,5 milions d’euros i la data límit per a participar és el 8 de juliol de 2021.

Font: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Informació relacionada