RURALCAT | 31/05/2021  Ruralcat

RuralCat estrena l’apartat d’Horta.Net amb informació sobre el programa de col·laboració per al sector hortícola català

Aquest programa, en que hi participen representants del DARP, l’IRTA i el sector productor hortícola català, vol articular un sistema de treball en xarxa entre els diferents actors implicats en la producció hortícola a Catalunya i facilitar la incorporació de millores de base tecnològica al sector.

Ja es pot accedir des de l’oficina de Sanitat Vegetal i de l’Horta de RuralCat al nou apartat d’Horta.Net, amb informació sobre el programa de col·laboració per al sector hortícola català impulsat pel DARP i coordinat pel Programa de Protecció Vegetal Sostenible de l’IRTA.

Aquest programa, en que hi participen representants del DARP, l’IRTA i el sector productor hortícola català, té per objectius desenvolupar sistemes de producció sostenibles relacionats amb la millora de la protecció enfront de plagues, malalties i males herbes i la racionalització de l’aportació d’aigua i fertilitzants per als conreus hortícoles. També es vol articular un sistema de treball en xarxa entre els diferents actors implicats en la producció hortícola a Catalunya i facilitar la incorporació de millores de base tecnològica al sector.

Des d’aquest espai es pot accedir ràpidament a la documentació resultant dels estudis sobre els cultius d’horta; a les publicacions, amb fitxes tècniques destinades a difondre l’actualitat tècnica, guies tècniques i documents relacionats amb plagues, malalties i herbes; i als projectes liderats per grups de recerca i institucions sobre la correcta gestió de la producció hortícola, com és el cas d’Emphasis Project, Endure, EUCLID o Redbio.

Així mateix, es poden trobar les jornades tècniques PATT destinades als tècnics i al sector de l’horta així com les notícies relacionades amb el sector.

Font: RuralCat

Informació relacionada

El més llegit

L’Agenda Rural de Catalunya obre la fase de participació amb tallers temàtics del 18 de juny al 2 de juliol

La superfície vitícola es manté estable al 2021 amb un total de 57.250 hectàrees

El DACC obre una nova convocatòria d’ajuts als productors agraris per compensar la pèrdua d’ingressos per la Covid