SANITAT VEGETAL | 31/05/2021  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juny

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Larva de galeruca luteola

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera, fruiters de pinyol, cirerer), fruita seca (avellaner, noguer, ametller), cítrics, vinya i olivera.

Cultius hortícoles: tomàquet, pebrot, patata, ceba, enciam, maduixa.

Cultius d’espais verds: forestals (alzina, alzina surera, roure, castanyer, freixe, om, pi, boix, margalló), parcs i jardins (Castanyer d’Índies, palmera, plàtan i rosàcies ornamentals).

Cultius extensius: arròs, blat, tritical, civada, sègol, ordi, blat, panís, colza, pèsol farratger i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

Font: Oficina de Sanitat Vegetal

El més llegit

L’Agenda Rural de Catalunya obre la fase de participació amb tallers temàtics del 18 de juny al 2 de juliol

La superfície vitícola es manté estable al 2021 amb un total de 57.250 hectàrees

El DACC obre una nova convocatòria d’ajuts als productors agraris per compensar la pèrdua d’ingressos per la Covid