Full informatiu número 13 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Vallès
Ja pots consultar, a l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes, e Full informatiu número 13 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Vallès, aquesta vegada dedicat a la fertilització del blat de moro (fons, cobertora i nitrats en aigua de reg) i als ajuts agroambientals per a la millora de la gestió de la fertilització.
A causa de les elevades produccions, el blat de moro extreu quantitats altes de nutrients. El fòsfor (P) i el potassi (K) s’apliquen abans de la sembra (fons). Es recomana fraccionar el N, una part en fons i una altra repartida en 2 o 3 cobertores, quan el cultiu està en la fase de creixement més ràpid. Aquest full informatiu ens recomana les dosis de fertilitzant, segons els objectius de producció.
Per altra banda, amb l’objectiu de millorar les pràctiques de fertilització que es realitzen en els conreus, els titulars d’explotacions agràries poden demanar, en el marc dels ajuts associats al contracte d’explotació del 2015(Ordre AAM/ 82 / 2015 ), un ajut per Pràctiques Agroambientals sobre la Gestió del Fertilitzants. Aquest full informatiu ens indica quines són les accions subvencionables i els requisits i incompatibilitats.
Et recordem que l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes reuneix en el seu espai web tota la informació relacionada amb la gestió de les dejeccions ramaderes i l’aplicació agrícola dels fertilitzants orgànics i minerals. S’estructura en tres àrees: GRANJA per a tots aquells temes relacionats amb les explotacions ramaderes, CAMP per a aquells vinculats amb la fertilització dels cultius i OFICINA que ofereix serveis administratius i normatius.
L’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes és una de les oficines virtuals del portal RuralCat, on també hi trobaràs: l’Oficina del Regant, Fruit.Net, Assessorament i Suport a la Indústria Agroalimentària.