AJUTS | 11/06/2021  Ruralcat

Acció Climàtica abona 8,7 milions d’euros de l'ajut agroambiental d'agricultura ecològica de la campanya 2020

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

L'ajut té un impacte sobre 49.370 hectàrees de conreu

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha pagat l’ajut d’Agricultura ecològica de la campanya 2020. L’import total del pagament és de 8.741.144 euros es fa efectiu a 2.464 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 49.370 hectàrees de conreu.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. A tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics, i un altre d’específic per a període de conversió.  

Per a més informació, i mapes de distribució del pagament:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210611_not_pagament_ajuts_agricultura_ecologica_2020.

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Font: DACC

Informació relacionada

El més llegit

L’Observatori Forestal completa la informació sobre els preus dels biocombustibles a Catalunya

Es posa en marxa el programa INNicia’t per millorar la competitivitat en el sector de la transformació agroalimentària

Es publica l’evolució anual dels preus mitjans de les terres de conreu a Catalunya del 2020