AJUTS | 11/06/2021  Ruralcat

Acció Climàtica abona 8,7 milions d’euros de l'ajut agroambiental d'agricultura ecològica de la campanya 2020

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

L'ajut té un impacte sobre 49.370 hectàrees de conreu

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha pagat l’ajut d’Agricultura ecològica de la campanya 2020. L’import total del pagament és de 8.741.144 euros es fa efectiu a 2.464 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 49.370 hectàrees de conreu.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. A tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics, i un altre d’específic per a període de conversió.  

Per a més informació, i mapes de distribució del pagament:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210611_not_pagament_ajuts_agricultura_ecologica_2020.

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Font: DACC

Informació relacionada