AJUTS | 21/06/2021  Ruralcat

El Departament d'Acció Climàtica abona 5,7 milions d’euros de l'ajut per a la Ramaderia ecològica de la campanya 2020

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha pagat els imports corresponents a l’ajut de Ramaderia ecològica de la campanya 2020. L’import total del pagament és de 5.738.940 euros i es fa efectiu a 573 beneficiaris de 27 comarques, i té un impacte sobre 83.533 hectàrees de conreu.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, i la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.  

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació i mapes de distribució del pagament:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210611_not_pagament_ajuts_agricultura_ecologica_2020-00001.

Font: DACC

Informació relacionada