FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 21/06/2021  Ruralcat

L’Escola Agrària de Mas Bové posa en marxa un curs en línia per prevenir la caudofàgia a les granges

El servei de Formació Agrària ofereix un curs de 15 hores orientat al col·lectiu ramader en actiu d’explotacions ramaderes. Les inscripcions comencen el 28 de juny a través de RuralCat.

Les inscripcions comencen el 28 de juny a través de RuralCat

La caudofàgia és la conducta de manipulació dental que fa un porc de la cua d’un altre. Aquest comportament no és apropiat en l’espècie porcina i esdevé quan els animals no poden desenvolupar la seva conducta exploratòria, sota les condicions de producció intensiva, que es produeixen habitualment a les granges. Aquest fet pot provocar dolor i patiment en els animals i pèrdues econòmiques per al granger. La solució tradicional davant la caudofàgia passava per tallar les cues dels animals de forma rutinària, abans dels set dies de vida, però existeixen alternatives a aquesta pràctica que milloren el benestar dels animals i que són eficaces davant aquesta problemàtica.

Per cobrir la necessitat de formació en aquest aspecte, el Servei de Formació Agrària, juntament amb el Servei d’Ordenació Ramadera, posen en marxa una formació en línia dirigida al col·lectiu ramader en actiu d’explotacions porcines.

El 28 de juny comença la inscripció al nou curs “Avaluem l’explotació per prevenir la caudofàgia”  en format a distància (FAD). Aquest curs, que té una durada de 15 hores, ofereix una formació específica sobre com avaluar l’explotació per prevenir els casos de caudofàgia. 

Amb aquesta formació es pretén donar les eines perquè l’alumnat faci un primer diagnòstic de l’estat de la seva granja i apliqui un pla d’acció que permetrà millorar les condicions ambientals de les naus i els materials d’enriquiment dels corrals, amb l’objectiu de reduir els casos de caudofàgia. Al llarg del curs l’estudiant coneixerà quins són els elements que milloren el benestar dels animals i la forma d’aplicar les millores en la seva explotació.

A més, la metodologia a través de la formació a distància permet a l’alumnat adequar l’estudi a les seves necessitats, descarregar-se en Excel l’avaluació feta per a poder treballar les dades i comptar amb el seguiment i suport d’una tutora al llarg de tota la formació.

Font: FAD