REG | 29/06/2021  Ruralcat

L’Oficina de Regant publica una nova fitxa tècnica de reg dedicada al programador de reg

La importància del programador de reg i l’evolució tècnica que ha sofert aquest component de les instal·lacions de reg mereix una atenció especial.

Capçal pedagògic (font: Oficina del Regant)

Des de l’Oficina del Regant, dins del grup de components de les instal.lacions de reg, s’ha publicat una nova fitxa tècnica sobre programadors de reg que complementa les fitxes dels components del capçal i el capçal de fertirrigació, i els components bàsics d’una instal.lació de reg.

La importància del programador de reg i l’evolució tècnica que ha sofert aquest component de les instal·lacions de reg mereix una atenció especial, ja que cal recordar que és un aparell electrònic que permet tecnificar al màxim el reg, des d’una forma manual o través d’un dispositiu mòbil, i fins i tot actuar de forma autònoma a partir d’una informació externa en funció d’uns limits prefixats.

A l’Oficina del Regant es poden consultar les fitxes tècniques relacionades amb el reg, que tenen l’objectiu de fer un recull resumit de diferents aspectes relacionats amb el sector del regadiu. Actualment es troben a disposició dels regants i de les persones interessades 19 fitxes de reg de diverses temàtiques per explicar aspectes bàsics d’instal.lacions de reg, procediments d’avaluació de reg, aspectes de programació de reg, temes d’energia d’interès per a les comunitats de regants i per al sector agroalimentari en general.

Font: RuralCat