FORMACIÓ | 12/06/2015  DAAM

Les escoles agràries, models per al projecte de la delegació romanesa que visita el DAAM

El passat dimarts 2 de juny, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va rebre a la seu del Departament la visita d'una delegació romanesa que cercava l'assessorament adequat per al desenvolupament del projecte de creació d'una cooperativa agrària a la ciutat de Bustuchin.

Part de la delegació romanesa que visita el DAAM. Font: DAAM

Part de la delegació romanesa que visita el DAAM. Font: DAAM

La delegació, interessada per l’estructura organitzativa de les escoles agràries del DAAM, es dedicarà a la producció i comercialització de móra i gerd, al desenvolupament de serveis bàsics, així com també al desenvolupament rural i a l’agroturisme.

L’àmplia i coordinada distribució d’escoles de petita escala a tot Catalunya esdevé un sistema atractiu de cara a la possibilitat d’implantació d’algunes de les característiques del model català a territori romanès.

Amb l’objectiu de conèixer més de prop el funcionament de les escoles, els membres de la delegació, el president del judet de Gorj, Ion Calinoiu, el seu prefecte, Alin Varacu, l’alcalde de Bustuchin, Ion Ciocea, el senyor Guzmán Aparicio, president de Glimbens, l’empresa espanyola que impulsa la cooperativa, i Enric Dalmau, responsable de formació de la FCAC, federació col·laboradora en el projecte, van visitar l’Escola Agrària de les Borges Blanques el 4 de juny.

A l’escola es va realitzar una exposició referent a les diferents activitats de formació que es porten a terme a les escoles, en què destacaven els temes relacionats amb la formació reglada, la formació contínua, la formació a distància, el seguiment de la incorporació de joves a l'empresa agrària, les jornades de transferència tecnològica, així com altres projectes específics de l’escola.

Amb la intenció de desenvolupar un pla de formació per als professionals agraris de la regió romanesa del Gorj, que els permeti incorporar-se amb garanties a l’activitat professional i que ajudi a millorar la viabilitat econòmica de les seves explotacions, la delegació va mostrar el seu interès per establir un conveni de col·laboració amb el Departament. Es va considerar que l’assessorament adequat del DAAM és un factor clau per facilitar la realització del projecte.