FORMACIÓ | 12/06/2015  DAAM

L'EA de l'Empordà inicia la tercera Emprenedoria en Vaquí de llet

Un total de 29 ramaders han començat aquest mes de juny la tercera Emprenedoria en Vaquí de llet, a l'Escola Agrària de l'Empordà de Monells. El programa es desenvoluparà en un total de 240 hores i comprèn sessions d'aula, visites a granges i viatges tècnics.

Els participants de la tercera Emprenedoria en Vaquí de llet. Font: DAAM

Els participants de la tercera Emprenedoria en Vaquí de llet. Font: DAAM

L’objectiu del curs és aportar els coneixements i les experiències necessàries per a què joves empresaris d’aquest sector agrari puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat. Es formarà i es donarà suport a ramaders amb inquietuds similars i amb un mateix interès: aconseguir una millora de la seva rendibilitat a partir de la realitat de la seva explotació.

Aquest curs es duu a terme durant l’any 2015 i 2016 i s’hi treballarà aspectes com les habilitats personals (comunicar, negociar, …), la gestió econòmica, l’àmbit productiu del sector (nutrició, genètica, sanitat, ...), i l’àmbit de l’empresa (cooperativisme, treball en grup, etcètera).

Els emprenedors del sector vaquí de llet que cursen aquesta formació provenen sobretot de l’Alt i Baix Empordà, però també del Gironès, la Garrotxa, la Selva i el Pla de l’Estany. Amb un total de 240 hores, la metodologia d’aquest programa pretén crear un grup dinàmic i cohesionat, mitjançant unes sessions d’aula, visites a granges i viatges tècnics, sempre assessorats per especialistes o professionals de cada matèria. Un tutor estarà en contacte continu amb els joves per tal de fer el seguiment del curs i donar suport a la formació i les demandes del grup.