AJUTS | 05/07/2021  Ruralcat

S’amplia el termini per a la sol·licitud dels ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en pimes i grans empreses fins el 30 de juny de 2023

El Programa ha augmentat el seu pressupost fins arribar als 356.944.906 euros.

El Consell de Ministres ha aprovat modificar el Reial Decret 263/2019, de 12 de abril, pel qual es regula el Programa Indústria III d’ajudes per a actuacions d’eficiència energètica en pimes i grans empreses del sector industrial. Amb la modificació s’amplia el termini de vigència del programa fins el 30 de juny de 2023.

El programa, gestionat per el Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE)  i finançat pel Fons Nacional d’Eficiència Energètica, està destinat a fomentar d’eficiència energètica per a reduir les emissions de la indústria i el seu consum d’energia final. En total s’han sol·licitat 214 milions d’euros per part de més de  950 grans empreses i pimes industrials que mobilitzaran més de 772 milions d’euros. El Programa ha augmentat el seu pressupost fins arribar als 356.944.906 euros.

Aquests ajuts subvencionen actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials i d’implantació de sistemes de gestió energètica que permetin reduir el consum i els costos de les empreses i millorar la seva competitivitat, augmentar l’activitat econòmica i fomentar la creació de llocs de treball.

Font: Institut Català d'Energia (ICAEN)