AJUTS | 07/07/2021  Ruralcat

Ja es pot participar als 19 temes oberts de la convocatòria europea Farm to Fork 2021

Les propostes de temes d’aquesta convocatòria haurien d’establir vies creïbles cap a sistemes d’aliments resistents, justos, sans, segurs, respectuosos del clima i del medi ambient, garantint la seguretat alimentària i nutricional per a tothom.

El pressupost total és de 186 milions d’euros

Els sistemes alimentaris mundials s’enfronten a reptes de sostenibilitat, des de la producció primària fins al consum, que podrien posar en perill la seguretat alimentària i nutricional. L’estratègia Farm to Fork (De la Granja a la Taula), que és clau per a l’èxit del Pacte Verd Europeu i l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS), té com a objectiu abordar aquests reptes i oferir avantatges per al medi ambient, la salut, la societat i l’economia, garantint que les accions que condueixen a la recuperació de la crisi de la COVID-19 també ens situen en un camí sostenible en el futur. 

La investigació i la innovació (R&I) són motors clau que orienten i acceleren la transició cap a sistemes alimentaris sostenibles, segurs, sans i inclusius, des de la granja fins a la taula, garantint així la seguretat alimentària i nutricional per a tothom. 

Les propostes de temes d’aquesta destinació haurien d’establir vies creïbles cap a sistemes d’aliments resistents, justos, sans, segurs, respectuosos del clima i del medi ambient, des de la producció primària fins al consum, garantint la seguretat alimentària i nutricional per a tothom dins de les fronteres planetàries de la UE i del món. 

Els temes haurien de tenir impactes a les següents àrees d'impacte del Pla estratègic Horizon Europe per al 2021-2024:

-Sistemes alimentaris sostenibles des de la granja a la taula, a terra i mar 

-Mitigació i adaptació al canvi climàtic; 

-Millorar els ecosistemes i la biodiversitat a la terra i a les aigües;

-Bona salut i atenció mèdica accessible d'alta qualitat; 

-Aire, aigua i terra nets i saludables; 

-Una UE resistent preparada per a amenaces emergents; i 

-Creixement inclusiu i noves oportunitats laborals. 

 El pressupost total és de 186 milions d’euros i la data límit per a participar el 6 d’octubre de 2021

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Informació relacionada