AJUTS | 09/07/2021  Ruralcat

Oberta la convocatòria de Biodiversitat d’Horizon Europe

La Comissió Europea ha obert la convocatòria de Biodiversitat, en el marc d’Horizon Europe, amb 21 temàtiques diferents que inclouen temes diversos relacionats amb l’agricultura, l’alimentació, els sistemes marítims i la bioeconomia, entre d’altres.

El mandat d’Horizon Europe per al clúster 6 és proporcionar oportunitats per millorar i equilibrar els objectius ambientals, socials i econòmics i establir les activitats econòmiques humanes en un camí cap a la sostenibilitat. El paradigma subjacent del clúster 6 és, per tant, la necessitat d’un canvi transformador de l’economia i la societat de la UE per reduir la degradació del medi ambient, aturar i revertir el declivi de la biodiversitat i gestionar millor els recursos naturals, tot assolint els objectius climàtics de la UE i garantint la seguretat de l’alimentació i l’aigua.   

Aquest clúster millorarà el coneixement sobre les causes de la disminució de la biodiversitat, el paper dels ecosistemes i els seus serveis i donarà suport a la seva restauració. El clúster tracta de l'agricultura, la silvicultura, l'aqüicultura i la pesca, l'alimentació i els sistemes basats en bio, la salut animal i humana, que depenen directament dels serveis de l'ecosistema. Les activitats de R+I inclouran solucions per atendre els motors indirectes de pèrdua de biodiversitat, que alhora afecten el clima i la nostra capacitat de resistència per adaptar-s’hi.   

L’estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030 és una pedra angular del Pacte Verd Europeu que posarà la biodiversitat d’Europa en el camí cap a la recuperació el 2030, en benefici de les persones, el clima i el planeta.

El pressupost de la convocatòria és de 194,5 milions d’euros i la data límit per a participar és el 6 d’octubre de 2021.

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Informació relacionada