AJUTS | 12/07/2021  Ruralcat

Convocatòria per a la concessió d’ajuts per finançar projectes del nou 'Programa Misiones de I+D en Inteligencia Artificial 2021'

La convocatòria està dirigida a finançar projectes de recerca industrial o desenvolupament experimental en l’àmbit de la intel·ligència artificial per tal d’abordar àmbits temàtics de les àrees d’agroalimentació, salut, medi ambient, energia del segle XXI i ocupació.

La convocatòria compta amb un pressupost de 50 milions d’euros

El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital publica una convocatòria per la qual es concedeixen ajuts per a finançar projectes del “Programa Misiones I+D en Inteligencia Artificial 2021”. Aquesta convocatòria es publica com a seguiment al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Component 16 Estratègia Nacional d’Intel·ligència Artificial- i per tant estarà finançat amb fons europeus provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, l’element central dels Next Generation EU. 

La convocatòria està dirigida a finançar projectes de recerca industrial o desenvolupament experimental, realitzats en cooperació amb entitats públiques i privades, en l’àmbit de la intel·ligència artificial per tal d’abordar àmbits temàtics de les àrees d’agroalimentació, salut, medi ambient, energia del segle XXI i ocupació.

Els beneficiaris poden ser empreses , organismes de recerca i difusió del coneixement   i associacions empresarials.

Els projectes de recerca industrial poden obtenir una ajuda de fins a 20 milions d’euros i els de desenvolupament experimental fins a 15 milions d’euros

Es valorarà especialment que els projectes tinguin un impacte significatiu en reduir la bretxa de gènere en IA en ocupació i lideratge, afavorir la transició ecològica i la reducció de la petjada de carboni, la vertebració territorial del país i la participació de les pimes, la difusió de resultats i coneixement i la generació d’ocupació de qualitat.

La convocatòria compta amb un pressupost de 50 milions d’euros i la data límit per a participar és de de 27 dies hàbils a comptar a partir del dia de publicació de la convocatòria al BOE, 26 de juny de 2021. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Informació relacionada