AJUTS | 14/07/2021  Ruralcat

Obertes les beques postdoctorals i les xarxes de doctorat Marie Skłodowska-Curie (MSCA) 2021

Les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA) ofereixen subvencions per a totes les etapes de la carrera dels investigadors per tal de fomentar la mobilitat transnacional, intersectorial i interdisciplinària. Les MSCA permeten a centres de recerca acollir investigadors estrangers amb talent i crear associacions estratègiques amb institucions líders a tot el món.

Les MSCA permeten a centres de recerca acollir investigadors estrangers amb talent

L’objectiu de les beques postdoctorals MSCA és millorar el potencial creatiu i innovador dels investigadors/es de qualsevol nacionalitat que tinguin un doctorat i desitgin adquirir noves habilitats a través de la formació avançada, la mobilitat internacional, interdisciplinària i intersectorial.   

Es donaran beques a investigadors/es excel·lents que realitzin mobilitat internacional cap a/o entre estats membres de la UE o països associats a Horizon Europe, així com a països tercers no associats. La durada estàndard d'aquestes beques ha de ser d'entre 12 i 24 mesos. 

 El pressupost total de les beques és de 242 milions d’euros i la data límit per a participar és el 12 d’octubre de 2021.  

 D’altra banda, també s’han obert les Xarxes de doctorat Marie Skłodowska-Curie (MSCA) 2021, que implementarà programes de doctorat, mitjançant aliances d’universitats, institucions de recerca i infraestructures de recerca, empreses, incloses les pimes, i altres actors socioeconòmics de diferents països d’Europa i d’altres països. 

 Les xarxes de doctorats MSCA estan obertes a la participació d'organitzacions de tercers països, amb l'objectiu de fomentar associacions estratègiques internacionals per a la formació i l'intercanvi d'investigadors. 

Aquests programes de doctorat respondran a necessitats ben identificades en diverses àrees de R + I, exposaran els investigadors als sectors acadèmics i no acadèmics i oferiran formació en investigacions relacionades amb la investigació, així com en habilitats i competències transferibles rellevants per a la innovació i l’ocupabilitat a llarg termini.

El programa ofereix els Doctorats Industrials,  a través del quals els i les doctorands sortiran fora de l’àmbit acadèmic i desenvoluparan habilitats en la indústria i els negocis mitjançant la supervisió conjunta d’organitzacions acadèmiques i no acadèmiques, que es poden establir al mateix estat membre de la UE o al país associat d’Horizon Europe. I els doctorats conjunts, que representen un tipus altament integrat de col·laboració internacional, intersectorial i multi / interdisciplinària en la formació de doctors. Condueixen al lliurament de títols de doctorat conjunts, dobles o múltiples reconeguts en almenys dos estats membres de la UE o països associats a Horizon Europe. 

 El pressupost del programa és de 402, 95 milions d’euros i la data límit per a participar és el 16 de novembre de 2021.     

Font:  Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Informació relacionada