AJUTS | 19/07/2021  Ruralcat

S’obre la convocatòria d’economia circular i sectors de bioeconomia del programa Horizon Europe

L’enfocament en la circularitat té com a objectiu menys residus i més valor ampliant la vida útil i conservant el valor dels productes i materials.

La circularitat té com a objectiu menys residus i més valor ampliant la vida útil i conservant el valor dels productes i materials

Aquesta convocatòria, que forma part del Programa Horizon Europe, s’orienta a transicions circulars i de bioeconomia neutres per al clima, que cobreixen solucions circulars integrades segures a nivells territorials i sectorials, per a fluxos de materials importants i cadenes de valor de productes, com ara els sectors de bioeconomia, sostenibilitat biològica, silvicultura sostenible, solucions biològiques rurals a petita escala i cadenes de valor aquàtic. 

Més concretament, l’enfocament en la circularitat té com a objectiu menys residus i més valor ampliant la vida útil i conservant el valor dels productes i materials. Admet una economia compartida, reutilitzada i eficient en materials, de manera segura, i minimitza l’ús no sostenible dels recursos naturals. 

Alguns dels temes destacats de la convocatòria són:

Solucions de biomassa contingudes per a sistemes de producció sostenibles i sense canvis indirectes d’ús del sòl (ILUC) per a aplicacions d’alt valor 

Pressupost: 10M €    |     Data límit: 06/10/2021    

Desbloquejar el potencial de les algues per a una pròspera bioeconomia blava europea 

Pressupost: 18M €    |     Data límit: 06/10/2021    

Incorporació de solucions biològiques a petita escala inclusives a les zones rurals europees 

Pressupost: 9M €    |     Data límit: 06/10/2021 

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Informació relacionada