REG | 17/06/2015  DAAM

Visita de la Comissió Europea al projecte IES-Life+

Dos representants de la Comissió Europea han visitat l'Escola Agrària de Tàrrega per conèixer de primera mà el projecte IES (Irrigation Expert Simulator) i poder-ne avaluar el seu desenvolupament quan falten gairebé quatre mesos perquè finalitzi.

Visita de la Comissió Europea al projecte IES-Life+

El 12 de juny passat els participants del projecte IES (Irrigation Expert Simulator), Bdigital, IRTA i el DAAM a través de l’Oficina del Regant, van rebre la visita de dos representants de la Comissió Europea per conèixer de primera mà el projecte i poder-ne avaluar el desenvolupament quan falten gairebé quatre mesos perquè finalitzi.

Aquesta visita va tenir lloc a l’Escola Agrària de Tàrrega i va comptar amb la presència del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, que va posar en valor el paper de les escoles agràries en la formació i transferència tecnològica. En el projecte IES una part important de la difusió i transferència tecnològica s’ha realitzat a través de les escoles agràries per als alumnes dels cicles de formació agrària, amb una molt bona acceptació, i es preveu seguir realitzant aquesta formació més enllà de la finalització del projecte, ja que el simulador de reg és una eina pedagògica amb una gran utilitat en formació en regs per als alumnes que estan realitzant formació per a una millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua del reg.

D'altra banda, per a la formació a distància del simulador IES, s’ha enviat una pràctica a alumnes de cursos de formació a distància per poder fer extensible l’eina al màxim d’alumnes possible; a través d’aquesta pràctica en línia i amb el suport dels participants del projecte, es repta els alumnes de cursos relacionats amb el reg a realitzar una pràctica amb el simulador que els permeti treballar i consolidar la formació ja adquirida en reg.

També s’està difonent en totes les jornades on l’Oficina del Regant (EA de Tàrrega) coordina o participa, ja que es creu que és una bona via per fer conèxier l’eina que es troba en accés lliure a www.ies-sim.com al major nombre d’usuaris possible.

La visita del Desk Officer de la Comissió Europea va consistir en una part tècnica de compartir i revisar l’estat del projecte i una part de visita a camp, on es va anar a veure una parcel·la dels agricultors col·laboradors amb el projecte i la finca de validació de l’IRTA a Mollerussa. En una fase inicial del projecte es va comptar amb la col·laboració de 14 parcel·les d’agricultors col·laboradors de 7 comunitats de regants de la zona de Lleida que van servir, conjuntament amb la finca de l’IRTA de Mollerussa, per validar el bon funcionament del simulador. Els representants de la Comissió Europea van valorar molt positivament aquesta col·laboració amb agricultors ja que enriqueix els projectes; per altra banda, també van considerar molt positiva la viabilitat de futur que té l’IES i com pot millorar la seva transferència en la millora de l’ús de l’aigua de reg.

Informació relacionada