AJUTS | 11/08/2021  Ruralcat

Es convoquen els ajuts ‘Indústria Connectada 4.0’ per projectes R+D+I amb finançament NGEU

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) publica la convocatòria de concessió d’ajuts a projectes d’R+D+I en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0 (ACTIVA_Financiación) pel 2021.

El pressupost total de la convocatòria és de 95 milions d'euros

La convocatòria s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Component 12 Política Industrial Espanya 2030, Inversió 2 Programa d’impuls a la competitivitat i sostenibilitat industrial – i està finançada amb fons europeus provinents del Next Generation EU.  

Els ajuts estan adreçats a projectes de recerca i desenvolupament, projectes d’innovació en matèria d’organització i processos, que contribueixen a la transformació digital de les empreses industrials i a la millora de la seva sostenibilitat ambiental com a conseqüència de la seva digitalització.   

L’àmbit temàtic és el desenvolupament i la implementació dels habilitadors digitals en empreses industrials manufactureres, complementàries a la producció i de serveis a la indústria.  

Poden ser beneficiàries empreses i pimes del sector industrial que no formin part del sector públic i que hagin desenvolupat una activitat industrial com a mínim durant tres anys abans de la convocatòria.   

Per a la línia d’actuació Activa-Pyme el pressupost màxim per a finançar per projecte és de 400.000 euros per les microempreses i petites empreses i de 600.000 euros per mitjanes empreses.  Per a la línia d’actuació Activa-Grandes Implementaciones el pressupost mínim és de 100.000 euros. 

La data límit per a participar és el 17 d’agost de 2021.

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert