PORCÍ | 22/06/2015  IRTA

Nou servei d'informació BDporc per a les empreses de genètica

El Sistema BDporc, gestionat per l'IRTA, ha posat en marxa un nou servei adreçat a les empreses de genètica que vulguin conèixer l'eficiència dels seus animals en les condicions de producció espanyoles.

Font: IRTA.

Font: IRTA.

Aquest servei consisteix a proporcionar a la signatura genètica que així ho requereixi informació mitjana de les granges adherides al Sistema BDporc que utilitzin el seu tipus genètic, comparant-les amb les mitjanes globals BDporc d'altres granges de les mateixes característiques. Per a això, sempre cautelosos amb la confidencialitat de les dades, es requerirà l'autorització expressa de les empreses de producció per incloure les dades de les seves granges en els grups de cada tipus genètic.

El grup BDporc vol fer èmfasi que en cap moment es pretén fer una comparativa entre tipus genètics, i que les empreses de genètica tan sols rebran la informació mitjana de les granges que utilitzen la seva genètica enfront dels resultats de referència BDporc per localització geogràfica, mida de granja, orientació o altres característiques productives.

Aquest nou servei s'ofereix i es fa extensiu a totes les empreses de genètica, i ja s’ha començat a posar en marxa amb dues firmes genètiques comercials que ho han requerit, Geneplus i Danbred International.

En definitiva, BDPorc amplia els seus serveis, oferint així major informació perquè aquestes empreses disposin de més dades que els faciliti la presa de decisions.
 

Informació relacionada