AJUTS | 25/08/2021  Ruralcat

Oberta la convocatòria d’ajuts per al desenvolupament i implementació de plans d'innovació i sostenibilitat en les empreses industrials

Els ajuts, que s’emmarquen en els Fons NEXT Generation de la UE, volen impulsar l’economia circular, la descarbonització i la innovació en el procés productiu.

El termini per presentar projectes acaba el proper 26 d’agost de 2021

S’ha obert la convocatòria per sol·licitar els ajuts per al desenvolupament i implementació de plans d'innovació i sostenibilitat en les empreses industrials a través de l'execució de projectes de recerca industrial, desenvolupament tecnològic, innovació de processos i d'organització d'empreses industrials en diverses prioritats temàtiques, i d'inversions enfocades a la sostenibilitat a través de la millora de l'eficiència energètica i la protecció ambiental més enllà de les normes de la Unió.  

Els projectes objecte dels ajuts hauran de seguir alguna de les següents línies d’actuació:

1. Economia circular i ecoinnovació aplicades a la millora de les cadenes de valor.

2. Descarbonització, eficiència energètica, noves fonts d’energia renovable i reducció d’emissions contaminants.

3. Materials i productes avançats.

4. Innovació en processos de qualitat i seguretat.

5. Innovacions del procés productiu derivades de la prioritat temàtica 3.

Els ajuts són atorgats per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en el marc dels Fons NEXT Generation EU.

Hi poden participar empreses que en el moment de la sol·licitud hagin desenvolupat una activitat industrial productiva durant un període d’almenys tres anys. Es donarà suport a plans globals presentats per les empreses que incorporin projectes de R + D + I i de sostenibilitat. El termini per presentar projectes acaba el proper 26 d’agost de 2021.

Els ajuts compten amb un pressupost de 94 milions d’euros, dels quals 80 milions d’euros seran en forma de préstec i 14 en forma de subvencions.

Font: DACC