DAAM | 23/06/2015  DAAM

Jordi Ciuraneta és el nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta i Riu, ha manifestat durant el traspàs de poders amb el fins ara conseller, Josep Ma Pelegrí, la voluntat de continuar impulsant aquelles polítiques que permetin ajudar a la competitivitat del sector.

Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Font: GentCat

Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Font: GentCat

“Durant les propers dies analitzarem com està tot a fi que el traspàs sigui el més àgil possible i amb una clara línia de continuïtat de les polítiques que ens permetin donar suport al sector agroalimentari, forestal i pesquer de Catalunya i impulsar-ne la competitivitat en tots aquells àmbits que estiguin al nostre abast.” En aquest sentit, el conseller té previst reunir-se quan abans amb els representants dels diferents subsectors vinculats als àmbits de competència del Departament.

El conseller Ciuraneta ha agraït la feina realitzada pel seu antecessor i la confiança del president de la Generalitat en atorgar-li “una responsabilitat que exerciré amb tot l’esforç i dedicació que estigui a les meves mans i amb una voluntat clara de servei al Govern, al sector i al conjunt del país”.

 

Perfil del conseller Jordi Ciuraneta

 

Diputat al Parlament de Catalunya. Nascut a Sabadell (Vallès Occidental) el 30 de maig de 1964. Diplomat en Administració i Direcció d’empreses per ESADE. Completa la seva formació en l’àmbit de l’organització d’empreses cooperatives a OTALORA, Universitat de Mondragón. Empresari agrari i ramader.

President de Copaga
(2000-2011). President del Consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya (CCAE). Membre de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea (Copa-Cogeca). Assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d’Agricultura de la Unió Europea. Ha estat vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008.

Va entrar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 1989. Ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre (1991-2007). Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l’executiva de CDC des del 2007. És secretari d’àmbit d’Agricultura, Ramaderia, Medi rural i Pesca. Membre del Comitè local de Lleida, de l’executiva comarcal del Segrià i de l’executiva de la federació de Lleida. Ha estat assessor d’agricultura, ramaderia i pesca del president de la Generalitat (2011-2012) i director general de Pesca (2012-2014).