FRUITA | 26/06/2015  RuralCat/Afrucat

Europa produirà un 6% menys de fruita de pinyol aquest estiu

AFRUCAT, AREFLH i Europêche han actualitzat a la baixa la previsió de producció de préssec i nectarina a causa del menor quallat del producte i la calamarsa, però apunten un bona qualitat de la fruita.

AFRUCAT ha presentat aquest matí a Lleida l'actualització de les previsions de la collita de préssec i nectarina a Europa. AREFLH, Europêche i les organitzacions més representatives a Europa (CSO Emília-Romanya, AOP Pêche et Nectarine France, AFRUCAT i cooperatives de Grècia) han actualitzat les seves previsions presentades a Europêche en el moment de floració.

En general, la climatologia a la primavera i la poca intensitat d'aclarida en camp han donat com a conseqüència una producció menor per arbre però millors calibres i qualitat; concretament i respecte el 2014, la collita cau a Catalunya un 7% i a Espanya un 2%. Pel que fa a França, baixarà un 12% fins a les 205.000Tn, i a Grècia un 26% fins a les 545.000Tn. Pel contrari, Itàlia incrementarà la seva producció un 2%. En definitiva, la davallada a Europa serà d’un 6% menys aquest estiu 2015 respecte al 2014.

 

Equilibri als mercats

 

Pel que fa a l'evolució dels mercats, fins a la data, han estat equilibrats amb una situació correcta quan a preus. Andalusia ha finalitzat campanya i Múrcia es troba en la fase final a un 90% de recol·lecció. Catalunya i Aragó han entrat en collita i comercialització dins d'una conjuntura estable i amb falta de producte per atendre la demanda existent a aquestes dates. L'entrada en recol·lecció de la varietat estrella de nectarina BigTop es produirà a partir de la setmana que ve, quan les càmeres encara estan buides a les centrals.
 

Informació relacionada