DOS ANYS DE DURADA | 22/06/2010  AlimenCat

L'AESAN i el Fòrum Interalimentari firmen un conveni sobre seguretat alimentària i nutrició

El President de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), Roberto Sabrido, i el del Fòrum Interalimentari, Ramón Calbet, han firmat un conveni de col·laboració amb què es comprometen a informar i formar als consumidors, les institucions, els professionals del sector i la societat, en general, en matèria de seguretat alimentària, nutrició i qüestions relacionades amb el medi ambient i el benestar animal. Així mateix, ambdues organitzacions instruiran els professionals del sector públic i privat en aquestes matèries.

foruminteralimentari062210supral

Encaixada de mans entre Roberto Sabrido i Ramón Calbet. Font: AESAN.

 

El Conveni, de dos anys de durada, contempla, a més, la possibilitat de promocionar i realitzar estudis cientificotècnics relatius a l'aplicació de tecnologies alimentàries innovadores, des de la perspectiva de la seguretat alimentària i l'adequació nutricional. El Fòrum Interalimentari recolzarà les activitats de l'AESAN en matèria d'avaluació de riscos alimentaris, incloent-hi l'assessorament en la gestió tant des de l'àmbit públic com des del privat.
 
L'AESAN és un organisme autònom adscrit al Ministeri de Sanitat i Política Social, que té com a missió garantir el grau de seguretat més alt i promoure la salut dels ciutadans. Aquest organisme treballa per a: Reduir els riscos de les malalties transmeses o vehiculades pels aliments; garantir l'eficàcia dels sistemes de control dels aliments; promoure el consum dels aliments sans, afavorint la seva accessibilitat i la informació sobre els mateixos; planificar, coordinar i desenvolupar estratègies i actuacions que fomentin la informació, educació i promoció de la salut en l'àmbit de la nutrició i, en especial, en la prevenció de l'obesitat.
 
El Fòrum Interalimentari és una associació multidisciplinària d'empreses i científics orientada a la millora de la formació i la informació alimentària dels consumidors i de la societat. Agrupa l'experiència de l'empresa i el coneixement de la ciència per a observar i recomanar pràctiques alimentàries sanes, informant i donant claus al ciutadà sobre producció, compra i consum de productes saludables i de qualitat. El Fòrum Interalimentari sorgeix de l'interès dels seus membres per traslladar a la societat les qüestions clau de l'alimentació relacionades amb les necessitats nutricionals, la qualitat i seguretat alimentària, les tècniques de producció i el compromís amb la protecció del medi ambient.

 

Informació relacionada