REG | 03/07/2015  DAAM

Professors d'escoles agràries i instituts de FP es formem en fertirrigació i programació de reg

Des de l'Escola Agrària de Tàrrega - Oficina del Regant s'ha organitzat una sessió formativa de fertirrigació i simulació de reg dirigida al professorat que està impartint formació agrària de les escoles agràries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pels professors de cicles agraris del Departament d'Ensenyament. Aquesta edició ha comptat amb la presència de deu professors de tot Catalunya.

Imatge de la jornada. Font: DAAM

Imatge de la jornada. Font: DAAM

La sessió formativa ha constat d’una pràctica de fertirrigació on s’han realitzat els càlculs de dosificació i s’han comentat els diferents sistemes de fertirrigació que existeixen actualment amb les maquetes pedagògiques que actualment té l’EA de Tàrrega – Oficina del Regant per poder fer formació en aquesta temàtica. Aquestes maquetes temàtiques consten d’equips reals de fertirrigació que permeten al professor explicar el funcionament d’una forma visual i pedagògica gràcies al disseny en un espai reduït com una maqueta.

Posteriorment, ja a l’aula d’informàtica, s’ha explicat el funcionament primerament de l’Eina de Recomanacions de reg de Ruralcat, que es gestiona des de l’Oficina del Regant-EA de Tàrrega, i posteriorment s’ha realitzat una sessió de formació amb el simulador de reg IES. El simulador de reg IES es una eina pedagògica de simulació en línia que permet provar diferents estratègies de reg i avaluar-ne la idoneïtat. Aquest simulador s’ha creat per la participació que té l’Oficina del Regant-EA de Tàrrega dins el projecte LIFE que porta aquest mateix nom, on participen també Eurecat-Bdigital i l’IRTA. Actualment el projecte està en fase de difusió i finalitza el proper octubre.

La valoració dels professors ha estat molt positiva, ja que és formació que podran adaptar a la seva docència i obre noves vies en la col·laboració en la formació en reg.