AGRICULTURA | 24/07/2015  DARP/RuralCat

Ciuraneta aconsegueix suports de la UE per l'erradicació del cargol poma

El director general de Salut Pública i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, Ladislav Miko, ha visitat el delta de l'Ebre i s'ha compromès a tractar d'implicar les direccions generals d'Agricultura, de Medi Ambient i de Recerca de la CE, atès que el cargol poma pot acabar afectant altres zones humides del continent.

El conseller Ciuraneta amb el director general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, Ladislav Miko. Font: DARP

El conseller Ciuraneta amb el director general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, Ladislav Miko. Font: DARP

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, s’ha reunit amb el director general de Salut Pública i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, Ladislav Miko per demanar “suport i una major implicació de la Unió Europea en la lluita contra una plaga que no tan sols posa en risc l’activitat socioeconòmica de la majoria dels pobles del Delta i els milers de famílies que viuen del cultiu de l’arròs sinó també la garantia de conservació d’uns hàbitats que per la seva gran riquesa d’espècies de fauna i biodiversitat han estat protegits des de fan molts anys i recentment declarats també reserva de la Biosfera”.

L’objectiu de la visita del responsable de la Comissió europea és conèixer de primera mà la situació i impacte actual de la plaga a Catalunya. Aquesta trobada s’inscriu en les reunions prèvies celebrades a Brussel·les amb la participació de l’actual conseller i l’eurodiputat Ramon Tremosa així com també d’altres representants de les institucions del Delta i dels agents del territori afectats.

A la reunió també hi ha assistit els directors generals d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa (actual màxim responsable i coordinador del Departament d’Agricultura per al Pla de Lluita contra el cargol) i Joan Girona, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

Un cop finalitzada la trobada oficial amb el conseller, Ladislav Miko i Ramon Tremosa, s’han traslladat amb els directors generals del Departament d’Agricultura, Alfons Vilarrasa i Joan Girona a Deltebre, on visitaran diverses parcel·les afectades, acompanyats del Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler per tal d’analitzar les mesures desenvolupades i mantenir contacte amb els tècnics i la resta d’agents implicats del territori.