ALIMENTACIÓ | 11/08/2015  RuralCat

Guia per a la prevenció del frau alimentari

La "Guia per a la prevenció del frau alimentari" és una eina de referència per a tècnics i professionals d'empreses del sector alimentari, i especialment, per a directors i responsables de Qualitat i per a totes aquelles persones implicades en el control de qualitat dels productes alimentaris.

Un frau alimentari és el subministrament d’un producte alimentari que no és de la naturalesa, substància o qualitat exigida i que suposa un engany pel comprador o consumidor. Aquest engany pot derivar d’una acció deliberada que es realitza amb la intenció d’obtenir un benefici econòmic o bé, pot derivar de males pràctiques d’elaboració.

El frau alimentari està en el punt de mira de consumidor, administració i indústria degut casos que han tingut lloc els darrers anys, però a més, per a la indústria també esdevé de rellevant importància ja que els principals estàndards de certificació europeus (BRC en la versió 7 i IFS en la versió 6) inclouen requisits sobre autenticitat del producte i sobre valoració del risc de substitució o frau de les matèries primeres. El sistema de prevenció del frau alimentari està enfocat a tots aquells operadors que ja tenen implantat el seu sistema d’APPCC i els seus plans de prerequisits, que segueixen bones pràctiques d’elaboració i d’higiene i que necessiten suport per tal de contemplar el risc de patir o provocar un frau alimentari.

Els objectius d’aquesta guia són:

  • Proporcionar una eina útil i entenedora a tots els operadors econòmics.
  • Disminuir el risc de comprar matèries primeres no legítimes.
  • Disminuir el risc de generar un producte fraudulent derivat de les pràctiques de manipulació.
     

El més llegit

Publicada la fitxa tècnica “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”

L’Oficina de l’Agricultura de Precisió es renova amb un disseny més visual i nous continguts

Les dones representen el 40% de l’ocupació al sector agroalimentari català