TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 29/09/2021  Ruralcat

El proper 1 d’octubre es presentarà l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya EBC2030 a Lleida

A la jornada també es presentarà el Congrés BIT 2022 dedicat a la bioeconomia circular a Catalunya.

En el segon bloc es donarà a conèixer l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya

La Fira de Sant Miquel de Lleida acollirà el dia 1 d’octubre de 2021 la jornada “Cap a una Bioeconomia Circular a Catalunya, que inclourà la presentació del Congrés BIT 2022: “Bioeconomia, innovació i tecnologia”, així com la presentació de l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya (EBC2030).  

Aquesta jornada es farà de forma híbrida (presencial i telemàtica), i comptarà amb tres blocs. En el primer bloc es presentarà el Congrés BIT, que iniciarà la seva primera edició l’any 2022 coincidint amb el Mercat del Ram de Vic i la Fira de Sant Miquel de Lleida. Aquest congrés serà un fòrum de debat sobre els reptes de futur de Catalunya relacionats amb la bioeconomia circular, a més de mostrar resultats de transferència de coneixement i d’experiències exitoses de part de les empreses.  

En el segon bloc es donarà a conèixer l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya, així com els objectius, línies estratègiques i les mesures que es preveu executar a Catalunya fins l’any 2030. 

Per últim, tindran lloc dues taules rodones al voltant les quatre cadenes prioritzades en el Pla d’Acció 2021-2023 de l’EBC2030 (la millora de la gestió forestal i l’aprofitament dels productes forestals, la creació de paisatges agroforestals resilients i la provisió sostenible de serveis ecosistèmics, la valorització de les dejeccions ramaderes i residus orgànics i la valorització de co-productes i sub-productes de la cadena alimentària) en les que es presentaran un seguit d’experiències i casos pràctics que posen de manifest el potencial d’aquestes activitats emergents i la oportunitat que representen per a reorientar el model productiu de Catalunya cap a un model més eficient i sostenible basat en la bioeconomia circular. 

La jornada està organitzada pel DACC, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica, l’Ajuntament de Vic i la Fira de Lleida. 

Font: DACC