FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 01/10/2021  Ruralcat

El servei de Formació Agrària amplia l’oferta de Formació a Distància (FAD) en l’àmbit de la cooperació i suport a la pagesia

El proper 4 d'octubre, l'Escola Agrària de Mas Bové obre el període de matrícula a un nou curs per promoure les xarxes de cooperació i suport a la pagesia.

La formació s’iniciarà el dia 26 del mateix mes i finalitzarà el 23 de novembre

L’Escola Agrària de Mas Bové segueix treballant per oferir una oferta de Formació Agrària a Distància (FAD) encara més rica i adaptada a les realitats i necessitats pel sector agropecuari. El proper 4 d’octubre s’obriran les inscripcions al nou curs online Xarxes de cooperació i suport a la pagesia que té l’objectiu de promoure que els petits productors, projectes agraris i agroalimentaris s’agrupin per a fer viables els seus projectes productius mitjançant principis i pràctiques cooperatives.

Es tracta d’una formació adreçada a propietaris/es i treballadors/es d’empreses agràries, petits/es productors/es i elaboradors/es, estudiants que vulguin incorporar-se al sector agroalimentari i associats/es de cooperatives agràries, a més a més de l’alumnat que està seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària.

El curs s’imparteix amb la metodologia 'Learning by doing', és a dir, aprenent practicant, i les seves finalitats són múltiples. Per una banda, conèixer què és una xarxa de cooperació i les diferents modalitats per tal d’analitzar les seves avantatges i inconvenients, i identificar quines hi ha al seu voltant, si hi participen o no i si tenen necessitats que poden cobrir cooperant. D’altra banda, la formació també permetrà reconèixer a l’alumnat els riscos que tenen les xarxes de cooperació per tal de preveure i treballar els punts crítics com a membre del grup, així com identificar les habilitats i actituds que es poden donar en una xarxa de cooperació per afrontar els conflictes o dissensos de manera efectiva i constructiva.

El curs també vol que els i les participants tinguin la capacitat de valorar les característiques de les xarxes de cooperació per poder decidir quina s'adequa a les seves necessitats i manera de ser i fer i conèixer què cal tenir en compte per crear una xarxa de cooperació agroalimentària.

El curs té una durada de 20 hores i es realitza a distància mitjançant el portal RuralCat, on s’allotgen tots els continguts i activitats. L’alumnat comptarà amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge.

Tots els interessats es poden inscriure fins el dia 13 d’octubre. La formació s’iniciarà el dia 26 del mateix mes i finalitzarà el 23 de novembre.

Font: Escola Agrària de Mas Bové

Informació relacionada