ALIMENTACIÓ | 18/02/2003  Ruralcat

Entra en vigor la nova normativa sobre el iogurt

El Reial decret 179/2003, de 14 de febrer pel qual s'aprova la Norma de Qualitat per al iogurt o yoghourt ha entrat avui en vigor, dia 19 de febrer, després de la seva publicació ahir al Butlletí Oficial de l'Estat. El text estableix les característiques de qualitat, envasat i presentació que han de reunir els iogurts per a la seva comercialització en el mercat espanyol.

El Reial decret 179/2003, de 14 de febrer pel qual s'aprova la Norma de Qualitat per al iogurt o yoghourt ha entrat avui en vigor, dia 19 de febrer, després de la seva publicació ahir al Butlletí Oficial de l'Estat. El text estableix les característiques de qualitat, envasat i presentació que han de reunir els iogurts per a la seva comercialització en el mercat espanyol. Aquest Reial decret del Ministeri de la Presidència refon les anteriors normes en matèria de qualitat del iogurt i adapta el rang de les disposicions actuals, aprovades en el seu moment mitjançant ordres ministerials, a la jurisprudència establerta pel Tribunal Constitucional per a la normativa bàsica estatal. Respecte al contingut de la norma de qualitat per al iogurt o yoghourt, el text aborda l'objecte de la norma: definir les característiques de qualitat, envasat i presentació que han de reunir els iogurts per a la seva adequada comercialització en el mercat interior. En aquest sentit, presenta una definició del producte; especifica els tipus de iogurt segons els productes afegits, abans o després de la fermentació o l'aplicació de tractament tèrmic després de la fermentació (iogurt pasteuritzat després de la fermentació), si correspon. També detalla els factors essencials de composició i qualitat, així com les condicions d'envasat, etiquetatge i presentació.

Informació relacionada

El més llegit

L’Oficina de l’Oli publica els primers perfils sensorials d’olis d’aquest any

Jornades tècniques de l’11 al 17 de novembre

El Govern aprova ajuts a promoure l’activitat econòmica a les zones rurals