ESTADÍSTIQUES | 04/10/2021  Ruralcat

L’Observatori Agroalimentari de Preus publica els preus sectorials de referència de fruita de pinyol de la campanya 2021

Amb aquesta publicació es dona per tancada la recollida de preus de nectarina, préssec i préssec pla (paraguaià) de l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya per la campanya 2021.

Els preus del préssec i el paraguaià baixen lleugerament, excepte per a les peces de carn groga I C (56-61 mm) en cistella

L’Observatori Agroalimentari de Preus ha actualitzat la taula dels preus sectorials de referència de fruita de pinyol corresponents a la setmana del 20 al 26 de setembre de 2021, tancant així el llistat de preus de la campanya 2021, que va de juny a setembre.

A l’informe es recull la comparativa de preus respecte a la campanya de 2020, on les gràfiques mostren que els preus de la nectarina es mantenen força estable al setembre. Els preus del préssec i el paraguaià baixen lleugerament, excepte per a les peces de carn groga I C (56-61 mm) en cistella, que augmenten respecte al 2021 al mes de setembre.

Per últim, es presenta un gràfic de barres amb l’evolució setmanal de les vendes de fruita de pinyol de les centrals fructícoles col·laboradores de la campanya de 2021. El gràfic reflecteix una concentració de les vendes des de la segona quinzena de juliol fins a la primera quinzena d’agost.

Cal destacar que des del mes de juliol de 2018 es poden consultar també els preus pagats pel consumidor per la fruita de pinyol a l’Observatori Agroalimentari de Preus. Aquesta informació té molta utilitat pel sector productor, per les baules de la cadena de distribució i pels propis consumidors, ja que complementa la informació dels preus sectorials de referència de la fruita de pinyol que es va iniciar l‘any 2017.

Aquest és l’informe destacat del darrer butlletí de Novetats Estadístiques que edita setmanalment el DACC amb l'objectiu de difondre les estadístiques elaborades pel Departament que han tingut sortida durant la setmana i també recull els documents de caire estadístic publicats per altres organismes i/o institucions nacionals i internacionals. 

Font: DACC