Publicada una fitxa amb els resultats de la recerca sobre l'efecte de la microencapsulació d’extracte de timol sobre la salut intestinal dels pollastres
En el projecte s'estudia si utilitzant la microencapsulació de timol s'aconsegueix un control de patologies digestives i pot ser una alternativa eficient a l’ús d’antimicrobians i coccidiostàtics.
Imatge de la instal·lació experimental utilitzada al SGiCE de la UAB
La Unitat de producció agrària ecològica (PAE) ha publicat una nova fitxa de recerca sobre Microencapsulació de compostos actius i salut intestinal. En aquesta fitxa es mostren els resultats d'un estudi centrat en avaluar l'efecte de la microencapsulació d’extractes de plantes, concretament de timol, sobre el rendiment i la salut intestinal dels pollastres. En el projecte s'estudia si utilitzant la microencapsulació de timol s'aconsegueix un control de patologies digestives i pot ser una alternativa eficient a l’ús d’antimicrobians i coccidiostàtics.
La fitxa ha estat elaborada per l'equip encapçalat pel doctor David Solà, de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona. Un cop establerta l’eficàcia de la microencapsulació com a eina per garantir l’alliberació lenta de compostos a la part distal del tracte gastrointestinal, l’objectiu del treball va ser estudiar l’efecte de l’encapsulat del timol sobre el rendiment i la salut intestinal dels pollastres de broilers desafiats per reproduir dany i permeabilitat de la mucosa intestinal en comparació amb les condicions de no desafiament.
Tal com es recull a la fitxa, l’estudi ha confirmat que la microencapsulació permet augmentar l’eficàcia dels additius i compostos utilitzats sobre la funció intestinal i el rendiment del pollastre, sobretot en condicions de desafiament i infecció a nivell intestinal. El timol alliberat gradualment, tot garantint la seva arribada a la part distal del tracte gastrointestinal, és efectiu quan els pollastres es troben en condicions de compromís sanitari, però no abans, reduint els efectes negatius promoguts pel desafiament a nivell de mucosa intestinal, millorant els rendiments productius i la histologia intestinal.
El projecte ha estat finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.
Font: DACC