PREMIS | 08/10/2021  Ruralcat

Les aplicacions Hortagest i GoZeroWaste, guanyadores dels premis Ruralapps 2021

L’aplicació GoZeroWaste, que promou el comerç local i la reducció de residus, ha estat la guanyadora en la modalitat Ciutadania mentre que Hortagest, que ofereix un gestor i una botiga virtual per al sector de l'horticultura, rep el primer en la modalitat Professional.

En aquesta edició s'han presentat 20 candidatures

L’aplicació GoZeroWaste per promoure el comerç local i la reducció de residus, i Hortagest, un gestor i botiga virtual per al sector de l'horticultura, són les guanyadores de la vuitena edició del Premis Ruralapps 2021. Aquest guardó l’atorga el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

El jurat, presidit pel director general Director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC, i constituït per representants del Departament i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi i, d'entre 20 candidatures presentades en aquesta edició, 6 en la categoria professional i 14 en la de Ciutadania, les candidatures premiades han estat:

En la modalitat de Ruralapps Professional:

Hortagest, desenvolupada per Gerard Pibernat Piferrer, ha estat la guanyadora. L’aplicació ha estat pensada específicament per a agricultors/es, productors/es, tècnics/ques i empreses del sector de l’horticultura que busquen una manera ràpida i efectiva de gestionar qualsevol procés de la seva producció. Permet integrar el quadern de camp, la comptabilitat, la gestió de clients i de comandes, les tasques i la distribució de recursos humans i la comercialització a través d'una botiga virtual.

La finalista ha estat AnaWin360, de Terra Alta Consultoria TIC, pensada per optimitzar la gestió integral dels cellers, des de la viticultura fins a la gestió amb el consell regulador i que integra funcionalitats de control sanitari de la vinya, de planificació i d’organització de la collita, quadern de camp i control de feines entre d’altres, així com també eines de traçabilitat i gestió administrativa amb el consell regulador.

En la modalitat de Ruralapps Ciutadania:

GoZeroWaste, desenvolupada per Go Zero Waste, SL, ha estat la guanyadora. Aquesta app promou el comerç local i la reducció de residus a través de la ludificació i la intel·ligència artificial i el green blockchain. Permet als usuaris/àries descobrir on trobar tots els productes de la llista de la compra sense plàstics d’un sol ús i, al mateix temps, permet al comerç local connectar amb els productors de proximitat.

La finalista ha estat La Piriteca, del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, que connecta el sector agroalimentari amb el sector de l’hostaleria i la restauració de les comarques de l’Alt Urgell i Cerdanya, a fi donar identitat al producte alimentari local i crear vincles entre les persones i sectors d’hostaleria d’ambdues comarques i les diferents associacions gastronòmiques i de producte local del territori.

Els Premis Ruralapps tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer, i atansin aquests sectors a la ciutadania.

Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i pesquer.

Trobareu tota la informació de les candidatures al web del DACC i al portal Ruralcat.

Font: DACC

Informació relacionada