TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 11/10/2021  Ruralcat

Jornada per abordar l’aprofitament dels aliments en el marc del Dia Mundial de l’Alimentació

La jornada es celebrarà el proper divendres 15 d’octubre a Barcelona i comptarà amb la participació de diversos experts que donaran la seva visió sobre alimentació sostenible i prevenció del malbaratament alimentari.

La jornada conclourà amb l’entrega de premis de la 3a edició de la Hackaton de l’Alimentació Sostenible i el Concurs al Voluntariat

El proper divendres 15 d’octubre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) organitzen la V Jornada per a l’Aprofitament dels Aliments i els Sistemes Alimentaris més Sostenibles per celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació i en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

Durant la jornada, es comptarà amb la visió de diversos experts sobre els camins que cal transitar cap a sistemes agroalimentaris més sostenibles. Després, tindrà lloc una taula rodona sobre la importància de la data de consum preferent en la prevenció de les pèrdues i malbaratament alimentari (PMA), on s’exposaran diverses iniciatives que s’estan duent a terme en aquest àmbit des del sector públic i el sector privat. A continuació, des del món local, s’explicarà com s’està abordant la prevenció de PMA, centrant-se en el cas concret de diversos consistoris.

Al darrer bloc es presentaran diverses eines per la prevenció de les PMA. La jornada conclourà amb l’entrega de premis de la 3a edició de la Hackaton de l’Alimentació Sostenible i el Concurs al Voluntariat: Espiulades per l’Aprofitament Alimentari.

La jornada començarà a les 9h a la seu de l’Institut Estudis Catalans a Barcelona, tot seguint les mesures de prevenció establertes amb motiu de la COVID-19. També es podrà seguir en streaming pel canal Youtube de RuralCat: https://youtu.be/r47wOjXsr0A (no cal inscripció prèvia).

Font: DACC