SANITAT VEGETAL | 02/09/2015  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per al setembre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Vinya afectada per flavescència daurada. Font: DARP.

Vinya afectada per flavescència daurada. Font: DARP.

Aquest butlletí d’avisos fitosanitaris comença recordant els principis de la gestió integrada de plagues (GIP), la informació bàsica a tenir en compte en la comercialització i utilització de productes fitosanitaris, el nou sistema de classificació i etiquetatge i el pla de vigilància de l’ús dels productes fitosanitaris. En aquest àmbit ens avisa que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, s’ha procedit a remetre als titulars de productes fitosanitaris formulats amb clorpirifos, les resolucions de retirada dels següents usos: pomes, peres, préssecs, raïm de taula, carxofes, tomàquets, pebrots i gerds.

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a: fruita dolça, fruits secs, cítrics, vinya, olivera, hortícoles, malherbologia, cultius extensius, forestals, parcs i jardins.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que RuralCat també us ofereix més informació en l'apartat de Sanitat Vegetal, així com la possibilitat de consultar només els avisos fitosanitaris especialitzats en els cultius de fruita, horta i espais verds.