VINYA | 08/09/2015  RuralCat

Darrera convocatòria de concessió i repartiment de drets de nova plantació de vinya

La superfície en oferta per a aquest any és de 225 hectàrees i es poden presentar sol·licituds del 15 de setembre fins el 5 d'octubre. Aquesta convocatòria té algunes particularitats respecte de les anteriors.

Vinyes. Font: DARP

Vinyes. Font: DARP

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació on es concreta les hectàrees de plantació de vinya de drets de la Reserva de Catalunya que es podran sol·licitar des del proper dia 15 de setembre fins el 5 d’octubre.

Amb aquesta publicació es pretén reduir al màxim la pèrdua de potencial vitícola de Catalunya, posant a disposició dels viticultors tots els drets que han caducat durant l’última campanya 2014-2015, i així donar la possibilitat de realitzar plantacions amb drets de la Reserva permetent augmentar la superfície de vinya de la seves explotacions.

La concessió i repartició de drets de la Reserva s’obre anualment, però enguany, atès que a partir del proper dia 1 de gener de 2016 entra en vigor el nou règim d’autoritzacions per a plantacions de vinya, es tracta de la darrera convocatòria.

La superfície ofertada per a aquest any 2015 és de 225 hectàrees, amb un màxim de 3 hectàrees per sol·licitant, i per a aquesta convocatòria es fa palès algunes particularitats respecte de les anteriors, com són les dates de presentació de les sol·licituds o limitar els destinataris de la convocatòria als grups 1 i 2 de prioritat; és a dir, entre els joves agricultors i les explotacions agràries prioritàries interessades a adquirir aquests nous drets de la Reserva.

El passat 26 d’agost, ja es van fer públiques aquestes particularitats en l’ORDRE ARP/261/2015, de 20 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre AAM/21/2013, de 5 de febrer, amb la que es regula la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya.