A BELLVER DEL CINCA | 14/01/2003  Ruralcat

Codorníu completa la seva expansió en el sector del vi amb les bodegues Nuviana

El president d¿Aragó, Marcel·lí Iglesias, i la presidenta de Codorníu, Mar Raventós, han inaugurat les noves instal·lacions del grup de cava català a la província d¿Osca, que han suposat una inversió de gairebé 7 milions d¿euros. Codorníu vol que en un futur el vi arribi al 40% de les seves vendes.

Amb Nuviana, el gerent de producció de Codorníu, Anton Raventós ha donat per tancat el procés d¿expansió del grup de la família Raventós en el sector del vi amb les bodegues Nuviana, donat que també compte amb altres bodegues com Legaris (Ribera del Duero), Bodegas Bilbainas (Rioja), Raimat (Lleida), Séptima (Argentina) y Artera (California), entre d¿altres. Anton Raventós ha manifestat el seu interès perquè "en un futur el vi suposi el 40% de las vendes de Codorníu", molt per sobre del 25% que representa actualment, dins els plans de diversificació del grup, donat per a aquest productor de cava, el vi és el seu segment de creixement natural. Codorníu ha invertit a la vall del Cinca 6,9 milions d¿euros en les bodegues de Nuviana per fer un vi negre que el gerent de producció ha definit com "vi de qualitat a un preu assequible". Sobre aquesta inversió, Marcel·lí Iglesias, ha comentat que "sempre em produeix alegria que vinguin a invertir a Aragó empreses catalanes" i ha destacat com en els últims 20 anys s¿ha desenvolupat el negoci de la vinya a la regió. Precisament, Codorníu ha escollit la zona de la vall del Cinca per a les seves bodegues de Nuviana per la proximitat amb la denominació d¿origen Somontano, la qual cosa permet aprofitar les mateixes condicions climàtiques, segons ha explicat Anton Raventós. Nuviana ven ampolles a un preu que oscil·larà entre els 3 i 4 euros la unitat, i ha estat possible que el vi ja estigui al mercat, perquè les primeres collites han estat envellides a las instal·lacions de Raimat, a Lleida, encara que el raïm és de les finques d¿Aragó que tenen acords de subministrament amb la nova bodega de Codorníu. Nuviana té capacitat per produir 6 milions d¿ampolles, però l¿objectiu és situar-se en una producció "de 3 milions dintre de tres o quatre anys", segons Anton Raventós. Per al període 2002-2003 -Codorníu tanca el seu exercici a 30 de juny- la previsió és vendre 80.000 caixes, prop d¿un milió d¿ampolles, centrat en el sector de la restauració, per més endavant entrar als canals de distribució alimentària.

Informació relacionada

El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020