VITINICULTURA | 09/09/2015  DARP/RuralCat

Arriba la quarta edició d'Hotels amb DO

Del 14 al 20 de setembre, 26 hotels de Gran Luxe, 5 estrelles, 4 estrelles superior i 4 estrelles de Barcelona acullen, per quart any consecutiu, tastos de vins amb denominació d'origen catalana. En aquesta edició s'impartiran 52 tallers diferents.

Hotels amb DO és una iniciativa del Gremi d'Hotels de Barcelona (GHB) i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). L’objectiu d’aquesta acció és divulgar el vi de les denominacions d’origen catalanes en els espais singulars que ofereixen els establiments hotelers de Barcelona i està oberta a tots els públics.

L’Entitat gestiona aquesta i altres accions a través del web www.mesqhotels.cat, recentment renovat i on els barcelonins poden trobar totes les propostes d’oci que ofereixen els hotels de la ciutat.

Les diferents sessions d’Hotels amb DO són molt variades i per a tots els gustos. Els participants podran descobrir els principis bàsics del tast i rebran interessants consells pràctics sobre les denominacions d’origen catalanes, a més de tastar 6 vins en l’ambient únic i exclusiu dels hotels de luxe de Barcelona.

En aquesta edició s’impartiran 52 tallers diferents, entre els quals hi ha sessions especialitzades en una denominació d’origen concreta, sessions en anglès, tallers focalitzats en els vins guardonats als premis Vinari 2014, cursos especialitzats en vins i caves que formen part de la Guia de vins i caves de Catalunya i les sessions on descobrir la copa adequada per a cada vi amb Riedel Experience. Totes elles, seran impartides pels professionals, tant de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), com de l’INCAVI.

 

Sorteig d’un sopar i invitacion per la 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

 

Com a novetat, alguns dels hotels han preparat menús gastronòmics especials que s’oferiran, de manera opcional, als participants després de cada sessió (amb reserva prèvia). A més a més, totes les persones que adquireixin un tast entraran en el sorteig d’un exclusiu sopar maridatge per a dues persones a l’ESHOB, que inclou també una visita guiada a les seves instal·lacions. Els alumnes de l’Escola, que enguany celebra el seu trentè aniversari, han confeccionat un menú especial per a que el guanyador, i el seu acompanyant, gaudeixin d’una vetllada gastronòmica única. El premiat es publicarà a la pàgina de Facebook de Més que Hotels el dia 25 de setembre.

Així mateix, tots els participants rebran de forma gratuïta una invitació per la 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que tindrà lloc al Passeig Lluís Companys de Barcelona del 19 al 24 de setembre.

L’esdeveniment ha estat impulsat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’INCAVI, que depèn del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP); i compta amb el suport i la col·laboració de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, Time Out i Riedel.

En les tres primeres edicions d’Hotels amb DO hi han participat gairebé 1.700 persones i s’han impartit més de 120 sessions diferents.

Les places són limitades i la reserva s’ha de formalitzar
a través del nou portal i agenda d’oci, impulsat pel Gremi d’Hotels de Barcelona, www.mesqhotels.cat, on també s’hi podrà trobar tota la informació dels espais, les diferents sessions i les D.O. participants, així com dels menús especials que alguns dels hotels han dissenyat especialment per a l’ocasió. Cada sessió tindrà un preu de 15€.

 

Hotels participants
 

 1. 1898
 2. Bagués
 3. B-Hotel
 4. Claris
 5. Do: Plaça Reial
 6. Duquesa de Cardona
 7. España
 8. Fairmont Rey Juan Carlos I
 9. Gallery Hotel
 10. Gran Hotel La Florida
 11. Granados 83
 12. Grand Hotel Central
 13. Hotel Cotton House
 14. Hotel Neri
 15. Hotel The Serras
 16. Le Méridien Barcelona
 17. Mandarin Oriental, Barcelona
 18. Mercer Hotel Barcelona
 19. Miramar Barcelona
 20. Novotel Barcelona City
 21. Ohla Hotel
 22. Omm
 23. Praktik Vinoteca
 24. Pulitzer
 25. Regina
 26. Yurbban Trafalgar Hotel