GESTIÓ FORESTAL | 29/10/2021  Ruralcat

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya commemora el seu 25è aniversari

El CTFC ha presentat alguns dels projectes més destacats, com l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya i el projecte europeu en matèria de prevenció d’incendis FIRE-RES.

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) és un centre de recerca adscrit al DACC i creat al 1996

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) ha celebrat l’acte commemorat del seu 25è aniversari, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i presidenta del CTFC, Teresa Jordà.

Durant l’acte, s’han presentat alguns dels projectes més destacats en els quals es treballarà properament, com ara l’Estratègia de Bioeconomia de Catalunya i el projecte europeu FIRE-RES. L’Estratègia de Bioeconomia de Catalunya, liderada pel Departament d’Acció Climàtica, permetrà millorar la competitivitat i la sostenibilitat del primer sector, afavorir la creació de llocs de treball, connectar actors de sectors molt allunyats i donar impuls a la generació de coneixement com a motor de canvi.

D’altra banda, el FIRE-RES és el projecte de referència de la Comissió Europea en matèria d’incendis per als propers quatre anys, liderat pel CTFC. Se centra en nous models de gestió del territori per a la prevenció de grans incendis forestals a Europa, a través del desenvolupament i implementació de tecnologies innovadores per a aconseguir territoris resilients. Aprovat a la convocatòria Green Deal Horitzó 2020, té un pressupost de 20 milions d’euros, i compta amb la participació de 35 entitats de referència.

Amb l’horitzó d’abordar l’emergència climàtica, des del Govern s’ha destacat la importància de preservar la biodiversitat, custodiar el territori i afavorir el creixement sostenible. Així mateix, s’ha constatat la necessitat d’apostar per les economies circulars i valoritzar els diferents subproductes de l’activitat econòmica per a la seva reinserció en la cadena productiva.

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) és un centre de recerca adscrit al DACC i creat al 1996 que treballa per la modernització i la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural, per mitjà de la recerca, la transferència de tecnologia i el coneixement a la societat.

Font: DACC

Informació relacionada