PREMIS | 04/11/2021  Ruralcat

Candidatures dels premis Ruralapps 2021 en la modalitat Ciutadania

L’app GoZeroWaste ha estat la guanyadora de la vuitena edició del premi Ruralapps en la modalitat Ciutadania i La Piriteca, la nominada. En aquesta edició hi han participat 20 empreses, de les quals 14 formen part d’aquesta modalitat.

Funcionalitats de l'app GoZeroWaste

Guanyadora modalitat Ciutadania

L’aplicació GoZeroWaste , desenvolupada per Go Zero Waste, SL, ha estat la guanyadora. Aquesta app promou el comerç local i la reducció de residus a través de la ludificació i la intel·ligència artificial i el green blockchain. Permet als usuaris/àries descobrir on trobar tots els productes de la llista de la compra sense plàstics d’un sol ús i, al mateix temps, permet al comerç local connectar amb els productors de proximitat.

Nominada modalitat Ciutadania

La nominada ha estat La Piriteca, del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, que connecta el sector agroalimentari amb el sector de l’hostaleria i la restauració de les comarques de l’Alt Urgell i Cerdanya, a fi donar identitat al producte alimentari local i crear vincles entre les persones i sectors d’hostaleria d’ambdues comarques i les diferents associacions gastronòmiques i de producte local del territori.

Candidatures modalitat Ciutadania

La Compra  és una eina gratuïta de venda en línia per a productors i comerços de proximitat per potenciar-ne la digitalització mitjançant l’organització eficaç de les comandes, la visibilitat a través de campanyes de màrqueting, l’estalvi de temps i l’augment de la competitivitat gràcies a processos automatitzats.

Campernight és una app col·laborativa per a la comunitat d’usuaris d’autocaravanes Plataforma on els usuaris d’autocaravanes i furgonetes càmper poden trobar i compartir llocs de pernocta i activitats de l’àmbit rural.

EAgora  és una aplicació que, a través del seu canal Món Rural, ofereix a la ciutadania, i també a l’Administració, una solució tecnològica innovadora i escalable que facilita l’accés a la informació sobre iniciatives i la participació ciutadana en l’àmbit rural.

PeixFresc  que permet comprar el peix acabat de pescar i que s’ofereix des de la barca de pesca mateixa.

Fent País  té per objectiu crear un nou circuit econòmic amb diner electrònic per reactivar el turisme rural de Catalunya.

Bomba Bomba és un mercat digital per donar suport al consum local i sostenible amb la finalitat de donar visibilitat als petits productors.

Som Approp  facilita la digitalització del petit comerç i aplega l’oferta comercial de les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell.

Ecolugares és una comunitat per descobrir el món ecològic que hi ha a prop a través de l’app, les xarxes socials i un blog.

Passos Ramaders de la Vall Fosca és una eina que informa sobre els passos ramaders i el seu estat a través del portal web del consistori i un visor on es representen els camins i els passos ramaders.

RuralApp Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural (CONCATUR) és una aplicació per a reserves, gestió i digitalització dels negocis de turisme rural de Catalunya.

Accés CAT és una aplicació per al control d’accés a les zones rurals i forestals adreçada al públic en general, els serveis d’emergències i l’Administració.

Els premi Ruralapps, que atorga el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) amb el suport del centre tecnològic Eurecat,  tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer, i atansin aquests sectors a la ciutadania. Els premis estan dotats amb 3.000 euros cadascun.

Al llarg de les seves vuit edicions s’han presentat als premis 188 empreses amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i pesquer.

Font: RuralCat

Informació relacionada