GESTIÓ FORESTAL | 08/11/2021  Ruralcat

PEFC Catalunya celebra els seus 20 anys protegint els boscos

El passat 4 de novembre va tenir lloc la celebració del 20è aniversari de PEFC Catalunya a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona en un acte que va comptar amb la presència d’empreses i institucions del sector forestal.

L'obertura de l'esdeveniment va ser a càrrec de Josep María Vila d’Abadal, president de PEFC Catalunya

Durant l’acte, el president de PEFC Catalunya, Josep Maria Vila d’Abadal, va posar l'accent en la importància en la gestió dels boscos i la seva relació amb la sostenibilitat i la mitigació del canvi climàtic. A més de destacar que el 12,5% dels boscos de Catalunya estan certificats PEFC.

Per part seva, Marta Pascual, representant i auditora de Bureau Veritas, va assenyalar que “La gestió forestal sostenible PEFC és un punt de partida en el camí de la responsabilitat social”. En aquest sentit, va exposar una sèrie de dades respecte del nivell de consum mundial, l'escassetat de recursos i la producció de residus: “La Unió Europea produeix 2.500 milions de tones de residus anualment i només el 37.8% d'aquests residus es reciclen”. És per això que resulta imminent alinear les nostres accions i les de les empreses als ODS per a promoure una gestió sostenible dels recursos, segons ho planteja l'Agenda Mundial 2030.

Finalment, la xef i autora del llibre “El bosc en el teu paladar”, Charo Val, va realitzar un showcooking de “Sabors de bosc” utilitzant ingredients del bosc, com ara tòfones, nabius, cireres, pernil, oli d'oliva, mel, entre altres.

L’esdeveniment va ser auditat i certificat per Bureau Veritas com a “Esdeveniment Sostenible alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”. L'organització d'un esdeveniment sostenible representa un acte de responsabilitat amb l'entorn i amb les persones.

L'Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal, PEFC CATALUNYA, és una associació privada sense ànim de lucre inscrita en el Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que compta amb el suport de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, i el centre de la Propietat Forestal, qui col·labora en l’assistència tècnica.

L’entitat va néixer l'any 2001, promoguda per 25 entitats vinculades al món forestal, integrada per propietaris forestals (públics i privats), indústries de transformació de la fusta i altres sectors com: consumidors, entitats conservacionistes, professionals, universitaris.

La Junta Directiva de PEFC CATALUNYA està constituïda per 25 persones, en representació de les seves entitats respectives: els boscos de titularitat privada, els boscos de titularitat pública, el sector de la indústria i els científics, professionals, ONG ecologistes, consumidors i usuaris.

Font: PEFC

Informació relacionada