ANUNCI A DELTEBRE | 15/12/2002  Ruralcat

El Govern català impulsa un model agronòmic pel futur del Delta de l¿Ebre

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va anunciar un model agronòmic pel futur del Delta de l'Ebre que té com a objectius garantir el manteniment de les hectàrees actuals de conreu de l¿arròs i impulsar la fusió de les cooperatives arrossaires.

El Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), ha determinat els eixos fonamentals que ha de tenir un model agronòmic sostenible en el marc de la Política Agrícola Comuna per tal d¿impulsar i garantir el futur del sector agrari del Delta de l¿Ebre.

En aquest sentit, el conseller Grau creu que no hi ha cap altra alternativa a mig termini a l¿actual conreu de l¿arròs del Delta de l¿Ebre capaç de donar resposta de manera simultània i equilibrada als aspectes ambientals, econòmics i socials com ho fa aquest conreu.

Grau va afegir que el manteniment de la superfície actual, d¿unes 20.000 ha, és un objectiu estratègic prioritari en la mesura que representa el volum de producció necessari per a fer viable l¿estructura industrial, de transformació i comercialització, del producte.

El màxim responsable del DARP va dir que aquesta estructura, que avui està formada bàsicament per les cooperatives arrossaires haurà de ser reforçada i potenciada per tal que estigui en condicions de ser competitiva en el context de la situació actual i les tendències de futur del mercat.

Això passa per la concentració i la fusió de les cooperatives arrossaires que el govern està impulsant.

Grau va recordar que la signatura de dos protocols de fusió, l¿un amb les cooperatives de la marge esquerra el proppassat mes de juliol i l¿altre amb les de la marge dreta el passat mes d¿agost representen un avenç important en aquesta direcció que haurà de completar-se amb l¿execució de les previsions que s¿hi contenen.

D¿altra banda donades les funcions ambientals i ecològiques del conreu caldrà establir línies d¿ajut complementàries a les actuals que compensin de manera adequada els pagesos productors d¿arròs de les majors despeses i dels menors ingressos que comporta la pràctica de sistemes de cultiu respectuosos amb les excepcionals característiques ambientals del Delta i en especial amb la preservació de la seva riquesa faunística.

Grau va explicar això en el decurs d'una roda de premsa divendres passat a Deltebre.

El més llegit

Collita i risc d’incendis. Què cal tenir en compte?

Les Escoles Agràries obren un nou període d'inscripció a partir del 2 de juny