PROJECTES EUROPEUS | 10/11/2021  Ruralcat

El projecte europeu POCTEFA Transgrowth inicia els assessoraments empresarials dins el sector de l’oli d’oliva a Catalunya

Des del programa POCTEFA- Transgrowth s’han valorat els projectes que tenen més potencial d'actuació com a motor de creixement del territori i s’han identificat les accions a dur a terme per al seu impuls.

Les empreses rebran suport per fomentar la seva competitivitat empresarial i valorar la viabilitat de possibles projectes innovadors en el sector

A finals del passat mes de maig va finalitzar el termini d’inscripció per a participar en el programa POCTEFA-Transgrowth, on les empreses que formen part del sector de l’oli d’oliva de Catalunya hi podien participar per a rebre suport des del projecte per fomentar la seva competitivitat empresarial i valorar la viabilitat de possibles projectes innovadors en el sector, amb un suport a la cerca de finançament per dur-lo a terme. 

En total es van presentar 42 iniciatives, a les quals, després d’analitzar les seves característiques i necessitats, s’ha valorat donar suport per diferents mitjans. Així, a 13 iniciatives se’ls ha ofert el servei de consultoria empresarial per a tirar endavant un pla d’empresa individualitzat.  Aquestes iniciatives corresponen tant a empreses individuals com a projectes impulsats per ens locals. També, a set propostes se’ls ha identificat la necessitat d’un assessorament més tècnic, com per exemple en empreses que volien desenvolupar infraestructures per a millorar la qualitat dels seus productes o bé generar processos de biocompostatge intern, per a fer el seu procés més sostenible, entre d’altres. A aquestes darreres se les assessorarà amb l’ajuda de l’IRTA i altres professionals del sector.

Així mateix, en 22 dels projectes s’ha identificat la necessitat de rebre informació sobre fonts de finançament, per la qual cosa s’ha previst organitzar unes sessions informatives sobre les diferents ajudes i subvencions adreçades al sector, les quals es complementaran amb unes jornades tècniques sobre la utilització de l’oli d’oliva a la cosmètica, a la nutrició i sobre l’oleoturisme. Aquestes jornades seran obertes a tot el sector de l’oli d’oliva de Catalunya i se’n podrà trobar informació properament en la web del projecte Transgrowth.

El projecte POCTEFA Transgrowth està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i el seu objectiu és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Font: DACC

Informació relacionada