Agricultura atorga 29 diplomes de Mestre Artesà Alimentari
Enguany aconsegueixen el diploma de Mestre Artesà Alimentari 7 carnissers cansaladers xarcuters, 10 forners, 8 pastissers, 2 xurrers i 2 formatgers.
Enguany 10 forners rebran el diploma de Mestre Artesà Alimentari
El Diploma de Mestre artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària i han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.
Val a dir que la normativa estableix que el Departament atorgarà aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici.
Enguany el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a les persones següents:
- José Lorenzo Abás Insa, mestre artesà pastisser
- Xavier Andrés Carreter, mestre artesà xurrer
- Jordi Batet Gràcia, mestre artesà forner
- Pere Camps Huertas, mestre artesà pastisser
- Carles Carreras Comas, mestre artesà pastisser
- Pere Carreras Sàbat, mestre artesà forner
- Martí Coll Canal, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
- Agustí Coscollola Andreu, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
- Agustí Costa Boixader, mestre artesà forner
- Jaume Feliu Bayó, mestre artesà forner
- M. Àngels Fusté Coch, mestra artesana carnissera, cansaladera i xarcutera
- Josep Ginebra Valle, mestre artesà forner
- Rosa Maria Gotés Juanico, mestra artesana fornera
- Jaume Manel Cases, mestre artesà pastisser
- Julio Manero Borràs, mestre artesà formatger
- Joan Ferran Micó Pérez, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
- Joan Montal Puig, mestre artesà forner
- M. Àngels Noguer Casadevall, mestra artesana pastissera
- Salvador Pérez de la Vega, mestre artesà pastisser
- Magdalena Perramon Mir, mestra artesana carnissera, cansaladera i xarcutera
- Domènec Pujol Corominas, mestre artesà forner
- Núria Querol Pocurull, mestra artesana carnissera, cansaladera i xarcutera
- Joaquim Reyner Romaguera, mestre artesà xurrer
- Jaume Ribot Flix, mestre artesà formatger
- Jordi Romagós Ribot, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
- Dani Sabater Cabrera, mestre artesà pastisser
- Eva Solà Tort, mestra artesana fornera
- Josep Maria Vila Camps, mestre artesà forner
- Àngel Vilanova Ros, mestre artesà pastisser