SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 17/09/2015  RuralCat

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a vegetals i derivats, frescos, pelats, trossejats o envasats

Aquesta Guia vol ser una ajuda per complir amb els requeriments sanitaris de les empreses del sector de la fruita i les hortalisses de manera àgil i amb el consens entre l'Administració i el sector.

Detall de la portada de la guia

Detall de la portada de la guia

L’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruita de Barcelona i Província ha promogut l’elaboració d’aquesta guia, que ha de servir perquè les petites empreses de fruita i hortalisses fresques, pelades, trossejades o envasades (en IV gamma o no) tinguin un sistema d’autocontrol com preveu la normativa.

La Guia de pràctiques correctes d’higiene per a vegetals i derivats, frescos, pelats, trossejats o envasats neix arran dels canvis de consum de la població. Una societat cada cop més atrafegada que vol que els productes ja estiguin a punt per consumir. Uns productes bàsics com són les fruites i les hortalisses han evolucionat per adaptar-se a la demanda dels clients, una demanda cada cop més generalitzada i amb noves tecnologies que permeten la preparació d’aliments bàsics a punt per al consum, anomenats productes de iv gamma, els quals tenen uns requeriments sanitaris força més rigorosos dels que tenen els mateixos productes sense manipular.

Per això, analitza les casuístiques del sector des del vessant sanitari i dóna unes solucions fàcils d’implementar pels operadors, seguint els principis de l’APPCC (anàlisi de perills i punts de control crític) i les pautes d’organització dels sistemes de gestió de la seguretat alimentària utilitzades i reconegudes.

Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.